За Фестивалот

Underfest е фестивал кој на едно место ја обединува авангардната и андерграунд култура во Македонија.

Примарна цел на фестивалот е афирмирање на помалку познатите артисти.

Underfest е фестивал кој ги вреднува автентичноста и креативноста и го отвара јавниот простор за младите и неетаблирани музичари и со тоа продинесува за нивна афирмација и промоција.

Underfest ќе се одржи од 3 до 4 Април 2020 година во просториите на Public Room во Скопје. Влезот за двата фестивалски дена ќе биде бесплатен.

info@underfest.mk

5 – 7 Април 2019
Public Room Скопје

 

Програма

Вести

Конкурс за пријавување на музичари и музички бендови од Македонија за фестивалот UNDERFEST 2020

Underfest го распиша конкурсот за пријавување на музичари и музички бендови од Македонија кои сакаат да ги претстават своите дела пред пошироката јавност на Underfest фестивалот во Скопје кој ќе се одржи на 3ти и 4ти Април 2020 на поткровјето на Public Room во Скопје. За линк од фестивалот https://www.facebook.com/events/2460962284161873/ Музичарите или музичките групи треба да …

Официјална програма на настапи UNDERFEST 2019

—- PUBLIC ROOM ——- ПЕТОК 05 април 2019 20:15-20:45 – ИлузијА 20:55-21:25 – Sincrest 21:35-22:05 – Cruel / Крул 22:15-22:45 – Fusnota 22:45 – 22:55 – Филиповски Тошо – Македонска Рок Енциклопедија 22:55-23:25 – Këpurdhat 23:35-00:05 – Vizija 00:15-00:45 – Kain/Каин САБОТА 06 април 2019 15:50-16:15 – Beatrix Dance League 16:25-16:55 – CREDO School of …

Академијата за естрадно пеење „Ѕвездички“ со свои перформанси на UNDERFEST 2019

Најдобрите деца пеачи во Македонија се членови на Академијата за естрадно пеење „Ѕвездички“ и истите официјално ја претставуваат Македонија на најголемите фестивали низ светот каде што и многу често освојуваат први места. Младите таленти ги едуцира Ана Костадиновска, а директор на академијата е Марјан Катароски. Нивни членови биле Антониа Гиговска, Лина Пејовска, Сара Гигова,  Драгана …

Партнери

Медиа