Roma Rock School на UNDERFEST 2019

Roma Rock School е невладина организација со седиште во Скопје која го поддржува музичкото образование на талентираните Роми и деца кои потекнуваат од економски ранливи семејства преку рокенрол, и се на возраст од 13-16 години.

Преку нивните активности, тие се фокусираат на зголемување на мултиетничката толеранција и намалување на дискриминацијата преку музика помеѓу ромските и неромските деца од цела Македонија.

Визијата на организацијата е да обезбеди образование кое ќе ги подготви да станат успешни, да се соочат со предизвиците во својата иднина и да бидат дел од нивната заедница.

Roma Rock School ќе се претстават во сабота, на 06 април, 2019та година. Влезот за посетителите е бесплатен.