Roma Rock School на UNDERFEST 2019

Roma Rock School е невладина организација со седиште во Скопје која го поддржува музичкото образование на талентираните Роми и деца кои потекнуваат од економски ранливи семејства преку рокенрол, и се на возраст од 13-16 години. Преку нивните активности, тие се фокусираат на зголемување на мултиетничката толеранција и намалување на дискриминацијата преку музика помеѓу ромските и … Continue reading Roma Rock School на UNDERFEST 2019