Underfest

Underfest е прогресивен мултимедијален фестивал кој ги обединува музиката и уметноста и нуди тридневно комплетно уживање во сите сегменти од урбаната култура.

Примарна цел на фестивалот е афирмирање на помалку познатите артисти, фестивал кој ги вреднува автентичноста и креативноста и го отвара јавниот простор за младите и неетаблирани музичари и со тоа продинесува за нивна афирмација и промоција.

Underfest ќе се одржи од 5 до 7 Април 2019 во просториите на Public Room во Скопје и на него ќе настапат преку 50 артисти а влезот за сите настани е бесплатен.

Познати датумот и местото на фестивалот

Underfest ќе се одржи од 5 до 7 Април 2019 во Public Room во Скопје.  Фестивалот кој за прв пат ќе обезбеди целосно културно и музичко уживање на сите љубители на домашната урбана сцена.  Од аматери, до професионалци, од  дебитанти, до врвни виртуози – Underfest ќе ја обедини целата Македонска културна сцена за остварување на неверојатно амбиентално искуство.

Нов фестивал во Скопје

Конечно фестивал каков што заслужуваме! Underfest е фестивал кој на едно место ќе ја обедини авангардната и андерграунд култура во Македонија. На Underfest ќе имате можност да видите преку 50 артисти. Следуваат повеќе детали…