Underfest распиша конкурс за млади и неетаблирани музичари, актери, поети, писатели во Македонија

Underfest денес го распиша конкурсот за пријавување на млади и неетаблирани музичари, актери, поети, писатели од Македонија кои сакаат да ги претстават своите дела пред пошироката јавност на Underfest фестивалот во Скопје кој ќе се одржи на 5ти, 6ти и 7ми Април 2019 во просториите на Public Room во Скопје. За линкот од фестивалот https://www.facebook.com/events/293336504797381/

Авторите треба да ги испратат своите податоци на електронската адреса: info@underfest.mk најдоцна до 31 декември 2018та година.

Избраните дела ќе бидат презентирани пред пошироката јавност и ќе се очекува нивен настап на фестивалот.

Се очекува да настапат преку 50 артисти од полето на музиката, театарот, литературата, културата и уметноста на 3 посебни сцени. Влезот за сите настани е бесплатен.

Целта на конкурсот е да им се даде шанса на младите автори да го презентираат својот креативен труд и своите дела пред публиката на фестивалот и на тој начин да се мотивираат да продолжат со својата работа.

ПОТРЕБНИ ПОДАТОЦИ ЗА КОНКУРИРАЊЕ НА МУЗИЧКИ БЕНДОВИ:

– Име на бендот
– фотографија од бендот
– музички правец
– по можност демо снимка од авторска песна
– по можност демо снимка од кавер песна за кавер бендови

ПОТРЕБНИ ПОДАТОЦИ ЗА КОНКУРИРАЊЕ НА ТЕАТАРСКИ УМЕТНИЦИ :

-Име на театарската група

-Име на театрската претстава (времетраење на претставата, бројот на актери што настапуваат, режија…) тука треба податоци како за регуларна претстава

ПОТРЕБНИ ПОДАТОЦИ ЗА КОНКУРИРАЊЕ НА АВТОРИ ОД ОБЛАСТА НА ЛИТЕРАТУРА:

-Име и презиме на авторот

-Име на книжевното дело

-Жанр (Поезија, проза, роман….)

ПОТРЕБНИ ПОДАТОЦИ ЗА КОНКУРИРАЊЕ НА ПРЕДАВАЧИ И ИЗЛОЖУВАЧИ:

-Право на пријавување имаат сите истражувачи, научници кои имаат релевантно научно-истражувачко дело кое би го презентирале пред публиката присутна на фестивалот.

 

Underfest

Underfest е прогресивен мултимедијален фестивал кој ги обединува музиката и уметноста и нуди тридневно комплетно уживање во сите сегменти од урбаната култура.

Примарна цел на фестивалот е афирмирање на помалку познатите артисти, фестивал кој ги вреднува автентичноста и креативноста и го отвара јавниот простор за младите и неетаблирани музичари и со тоа продинесува за нивна афирмација и промоција.

Underfest ќе се одржи од 5 до 7 Април 2019 во просториите на Public Room во Скопје и на него ќе настапат преку 50 артисти а влезот за сите настани е бесплатен.

Познати датумот и местото на фестивалот

Underfest ќе се одржи од 5 до 7 Април 2019 во Public Room во Скопје.  Фестивалот кој за прв пат ќе обезбеди целосно културно и музичко уживање на сите љубители на домашната урбана сцена.  Од аматери, до професионалци, од  дебитанти, до врвни виртуози – Underfest ќе ја обедини целата Македонска културна сцена за остварување на неверојатно амбиентално искуство.